Schrijvers stuurde wereldclub wandelen: Kon daar tien keer zoveel verdienen

Schrijvers stuurde wereldclub wandelen: "Kon daar tien keer zoveel verdienen"

09-06-2019 14:00
4

Siebe Schrijvers probeert zijn carrière uit te bouwen bij Club Brugge na een moeilijke periode in KRC Genk. De carrière van Schrijvers had een heel andere wending kunnen nemen, maar hij stuurde op zijn vijftiende Manchester City wandelen. 

Als jeugdspeler was Schrijvers bijzonder gegeerd in het buitenland. "Ik heb al gekke aanbiedingen gekregen. Toen ik vijftien was, kon ik in Engeland een contract tekenen voor tien keer zoveel geld als in Genk. Bij Man City? Onder andere, ja. Maar vraag me niet welke andere ploegen. Ik weet dat niet. Ik liet dat over aan mijn vader en aan Nico Vaessen, mijn manager", vertelt hij bij De Zondag.

Schrijvers besliste toch om in Genk te blijven. "Dat was het beste voor mij. Dat is ook zo gebleken. Ik speelde al van mijn achtste voor Genk. Ik wou daar niet vertrekken. Maar wellicht zal niet elke familie zoveel geld laten schieten. Vandaar dat ik heel gelukkig ben dat ik in een nuchter gezin ben opgegroeid. Ik heb nog nooit voor het geld gekozen, en zal dat nooit doen, tot misschien mijn laatste jaren."