Zwart op wit: 'Geen enkele Rode Duivel kan beter met stress om dat Kompany'

Zwart op wit: 'Geen enkele Rode Duivel kan beter met stress om dat Kompany'

09-06-2019 13:21

De Rode Duivels rekenden zaterdagavond, naar goede gewoonte, doodeenvoudig af met Kazachstan (3-0). Kleine tegenstanders boezemen onze nationale ploeg al lange tijd geen angst meer in. Toch ervaren ook de Rode Duivels regelmatig stress. Wie van hen kan daar het best mee om?

Dat vroeg ook de Katholieke Universiteit van Leuven zich af, waarop de universiteit een onderzoek startte in samenwerking met SciSports, een dataintelligentiebedrijf. Het Nieuwsblad kon de resultaten van die studie inkijken. De koning van de stress bij de Belgen is Vincent Kompany. Hij scoorde het best op de verschillende testen.

De onderzoekers baseerden hun werk op de prestaties van de Rode Duivels bij hun club. Veranderen die naargelang de tegenstander en de druk die op de match in kwestie rust? Bij Kompany was dat het minste het geval. Het hoeft niet te verbazen dat ook Eden Hazard het goed deed.

Zijn broertje Thorgan kan daarentegen nog progressie boeken. Van de huidige lichting Duivels scoort de jongere Hazard namelijk het minst. Mogelijk kan hij zijn stressvaardigheid verbeteren dankzij zijn zomertransfer naar Borussia Dortmund.