Nieuwe coupe legt Mertens alweer geen windeieren: 'Blondes have more fun'

Nieuwe coupe legt Mertens alweer geen windeieren: 'Blondes have more fun'

09-06-2019 12:27
1

Tussen alle reacties op de overwinning tegen Kazachstan (3-0) en op de toptransfer van Eden Hazard door viel ook Dries Mertens op bij de Rode Duivels. Op het veld zette de aanvaller een glansprestatie neer, maar ook extrasportief werd hij besproken. Mertens heeft namelijk een nieuwe haarsnit.

De Napoli-spits verscheen op het appel met blonde lokken en dat doet natuurlijk een belletje rinkelen. Op het WK van 2018 liet Mertens zijn haren immers ook al kleuren. Dat leverde meteen resultaat op: in de openingsmatch tegen Panama (3-0) verzorgde hij op fraaie wijze de openingstreffer. Zo zette de Leuvenaar ons land op weg naar de beste prestatie uit de WK-historie.

Tegen Kazachstan was Mertens dus opnieuw blond en ... was hij opnieuw erg bepalend. Met een doelpunt, een assist en een halve assist (zijn schot op de paal werd binnengeduwd door Romelu Lukaku) kroonde de pocketaanvaller zich tot Man van de Match. Speelt Mertens simpelweg beter met een blond kapsel? De Schotten zijn alvast gewaarschuwd ...