Voor Alderweireld mag Schotland zo snel mogelijk voorbij zijn: 65 wedstrijden

Voor Alderweireld mag Schotland zo snel mogelijk voorbij zijn: "65 wedstrijden"

09-06-2019 12:09
1

Nog één keer moeten de Rode Duivels zich opladen en dan wacht hen een welverdiende vakantie. Na de 3-0-zege tegen Kazachstan moet dinsdag Schotland nog voor de bijl in het Koning Boudewijnstadion. Toby Alderweireld bekent dat hij op zijn tandvlees zit.

De verdediger trad onlangs nog aan in de finale van de Champions League. Dat Liverpool FC uiteindelijk met de oppergaai ging lopen, hakte er zwaar in. "Na de ontgoocheling van die 2-0-nederlaag had ik even geen zin meer in voetbal en wilde ik bij mijn familie zijn. Ik heb 65 wedstrijden gespeeld dit seizoen. Mentaal was het zwaar", geeft Alderweireld toe bij Het Nieuwsblad.

"Ik ben blij dat dinsdag in Brussel tegen Schotland de laatste opdracht van het seizoen en geen verre verplaatsing wacht", is Alderweireld eerlijk. "Daarna kunnen we eindelijk op vakantie. Ik ben er aan toe."

De Antwerpenaar wordt nu al enige tijd in verband gebracht met een vertrek bij Tottenham. Daar wil hij echter niets van weten. "Ik focus me op een nieuw seizoen bij de Spurs", is Alderweireld duidelijk. "Ik hoop dat de club werk maakt van versterking."