Verhaeghe heeft hard gewerkt voor het Belgische voetbal, en dat allemaal gratis

"Verhaeghe heeft hard gewerkt voor het Belgische voetbal, en dat allemaal gratis"

09-06-2019 11:02
87

Bart Verhaeghe kondigde vrijdag aan dat hij niet langer betrokken zal zijn bij de werking van de Belgische voetbalbond. Daar vervulde de zakenman tot op heden de rol van ondervoorzitter. Roberto Martinez vindt het vertrek van Verhaeghe een verlies.

Na de interland tegen Kazakhstan (3-0) polste Het Nieuwsblad naar een reactie van Martinez omtrent het afscheid van Verhaeghe. "Ik moet toegeven dat het me verraste. Hij heeft hard gewerkt voor het Belgisch voetbal. En dat allemaal gratis. Dat moeten de mensen realiseren", wijst Martinez de criticasters wat terecht.

"Ik wil hem bedanken voor wat hij deed voor mij en de nationale ploeg. Hij is heel belangrijk geweest in de professionalisering. De rekeningen kloppen nu. Hopelijk is de structuur nu sterk genoeg om een verlies als dat van Bart Verhaeghe op te vangen", spreekt de bondscoach zijn lof uit.

Officieel heet het dat Verhaeghe zijn activiteiten bij de KBVB staakt om zich volledig op Club Brugge te kunnen richten. Het is echter een publiek geheim dat de voorzitter van Blauw-Zwart niet enkel vrienden gemaakt heeft bij de bond.