Martinez: Je mag na 20 minuten niet denken dat de overwinning binnen is

Martinez: "Je mag na 20 minuten niet denken dat de overwinning binnen is"

09-06-2019 09:46

De Rode Duivels deden zaterdag wat ze moesten doen tegen Kazachstan, winnen. De Belgen haalden het met 3-0. Na de match was bondscoach Roberto Martinez niet ontevreden over de prestaties van zijn spelers.

"Het begin van de wedstrijd gaf me het meeste voldoening", noteerde Sporza uit de mond van Martinez. "Dit is een heel gevaarlijke wedstrijd als je niet goed start. We hebben Kazachstan geen scherpe start gegund."

Volgens Martinez had de score hoger kunnen oplopen. "De concentratie zat goed in de eerste 20 minuten en dat leverde twee doelpunten op. Dan waren we de richting even kwijt, maar gelukkig starten we in de tweede helft weer goed. Onze beste kansen hebben we zelfs niet omgezet."

De Belgen leken al snel de schaapjes op het droge te hebben. "Je mag na 20 minuten niet denken dat de overwinning binnen is, zo werkt het niet. Denk maar aan de nederlaag tegen Zwitserland in de Nations League. Voor je het weet, maak je het jezelf moeilijk. Daarom was ik zo blij met onze start in de tweede helft."