Alderweireld op weg naar de exit? 'Tottenham gaat voor verdediger van 45 miljoen'

Alderweireld op weg naar de exit? 'Tottenham gaat voor verdediger van 45 miljoen'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 07:23zo 09-06-2019 om 07:23

Nathan Aké lijkt Bournemouth deze zomer in te ruilen voor een topclub uit de Premier League. Tottenham Hotspur wil de knuppel in het hoenderhok gooien met een bod van 45 miljoen euro op de 24-jarige international van het Nederlands elftal.

Dat meldt althans The Sun. De linksbenige verdediger werd in 2017 voor 22 miljoen euro overgenomen van Chelsea, nadat hij al een jaar op huurbasis voor Bournemouth had gespeeld. Bij The Cherries ontpopte Aké zich tot een gewaardeerde kracht. Hij lijkt nu een nieuwe kans in de Engelse top te krijgen.

Spurs is de favoriet om Aké aan te trekken. De verliezend Champions League-finalist ziet in de Nederlander de opvolger van Toby Alderweireld, die door een transferclausule voor zo'n 28 miljoen kan vertrekken. Manchester United heeft interesse in Alderweireld, maar volgt ook de verrichtingen van Aké op de voet. Daarnaast overweegt Chelsea om het jeugdproduct van Feyenoord terug te halen, maar het transferverbod bemoeilijkt een mogelijke deal.

Overigens volgt Tottenham met Callum Wilson en David Brooks nog twee ploeggenoten van Aké. Manager Mauricio Pochettino wil voortburen op het Europese succes van het voorbije seizoen, maar dreigt naast Alderweireld ook Christian Eriksen kwijt te raken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws