Fransen maken zichzelf belachelijk in Konya, Duitsland en Italië op koers

08-06-2019 22:42

Wit-Rusland heeft het Nederlands elftal zaterdagavond niet de helpende hand kunnen bieden. De ploeg van Igor Kiushenko had in het eigen Borisov niet veel in te brengen tegen Die Mannschaft, die net als Noord-Ierland nog zonder puntenverlies is.

Groep C
Leroy Sané brak de wedstrijd al binnen een kwartier open namens de ploeg van Marcus Sorg, de vervanger van de geblesseerde Bundestrainer Joachim Löw: de spelmaker van Manchester City kapte naar zijn linkerbeen en vond de verre bovenhoek. De superieure Duitsers beslisten de wedstrijd na een klein uur: Matthias Ginter gaf voor en Marco Reus knalde de 0-2 binnen.

Duitsland staat na twee wedstrijden op zes punten, drie minder dan Noord-Ierland, dat eerder op de avond al van Estland won. Nederland volgt met drie punten uit twee wedstrijden, maar heeft, net als Duitsland, nog één wedstrijd tegoed ten opzichte van Noord-Ierland.

Groep H
Turkije heeft voor een daverende verrassing gezorgd door wereldkampioen Frankrijk opzij te zetten. De abominabel spelende Fransen kregen bij vlagen alle hoeken van de Torku Arena in Konya te zien en mochten blij zijn dat de schade bij rust beperkt bleef: Kaan Ayhan kopte eerst binnen uit een vrije trap en Cengiz Ünder scoorde voor rust de 2-0, nadat Paul Pogba een cruciaal duel op het middenveld verloor. Doelman Hugo Lloris moest ook na rust regelmatig aan het werk, maar een verdere afgang bleef Les Bleus bespaard.

Turkije komt op negen uit drie en zet Frankrijk op afstand. IJsland won eerder op de zaterdag met 1-0 van Albanië en heeft zes punten, evenveel als de Fransen. Moldavië boekte tegen Andorra zijn eerste, benauwde zege van de kwalificatiecyclus: 1-0.

Groep I
Schotland bevindt zich samen met Rusland in de slipstream van België. The Tartan Army kwam dankzij Andy Robertson op voorsprong tegen concurrent Cyprus. Ionannis Kousoulos zorgde voor een late gelijmaker, maar Oliver Burke had alsnog het laatste woord: 2-1. De Schotten staan na drie wedstrijden op zes punten. Rusland won op de vroege avond al met liefst 9-0 van San Marino en heeft eveneens zes punten.

Groep J
Italië had in Athene genoeg aan tien duivelse minuten, waarin het de wedstrijd tegen Griekenland naar zich toetrok. Nicolò Barella, Lorenzo Insigne en Leonardo Bonucci scoorden tussen minuut 23 en minuut 33, waarmee de buit binnen was voor de Italianen. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini is nog zonder puntenverlies en staat drie punten voor op Finland, dat verrassend met 2-0 won van Bosnië-Herzegovina. Armenië zette Liechtenstein thuis met 3-0 opzij, maar beide lanten lijken gedoemd tot een figurantenrol in Groep J.