Eden Hazard krijgt rugnummer 7: Deze absolute clublegendes gingen hem voor

Eden Hazard krijgt rugnummer 7: Deze absolute clublegendes gingen hem voor

08-06-2019 10:45
3

Op foto’s uit een fanshop van Real Madrid zijn al shirts te zien waaruit blijkt dat Eden Hazard komend seizoen met het rugnummer 7 mag spelen. Daarmee treedt Hazard in de voetsporen van enkele absolute clublegendes.

Cristiano Ronaldo
Toen hij bij Real Madrid aankwam in 2009 kreeg hij aanvankelijk het rugnummer 9 omdat het rugnummer 7 nog om de schouders van clublegende Raúl hing. Al snel werd dat ingeruild voor het nummer 7 waarmee hij ook bij Manchester United schitterde. CR7 maakte in Madrid maar liefst 450 doelpunten in 438 wedstrijden.

Raúl González Blanco
Raúl debuteerde in het eerste elftal met het rugnummer 17, maar al gauw werd de 1 weggelaten. Raúl is de speler die de meeste wedstrijden in het shirt van Real speelde: 740 om precies te zijn. Daarin was hij goed voor maar liefst 343 doelpunten. Raúl is op dit moment jeugdtrainer bij Real.

Emilio Butragueño
Nog een absolute clublegende. ‘Buitre’ werd gevormd in de jeugd van Real. De Spanjaard speelde 341 wedstrijden voor Real Madrid en deed daarin 143 keer de netten trillen. Hij was ook een begenadigd assistgever. Vandaag de dag bekleedt Butragueño nog altijd een functie in het bestuur van Real.

Juan Gómez González ‘Juanito’
‘Juanito’ speelde maar liefst tien seizoenen lang met het rugnummer 7 bij Real. Hij maakte in 284 wedstrijden 85 doelpunten. Vandaag wordt er bij thuiswedstrijden van Madrid in de zevende minuut nog altijd een eerbetoon aan ‘Juanito’ gebracht, die in 1992 bij aan auto-ongeluk overleed.

De laatste nummer 7: Mariano Diaz
De Spanjaard met Dominicaanse roots werd in 2011 van Badalona naar Madrid gehaald. Na een tussenstop bij Lyon in Frankrijk, erfde hij het rugnummer 7 van Cristiano Ronaldo. Het rugnummer woog als een iets te zware last, want dit seizoen maakte hij in 13 wedstrijden slechts 3 doelpunten.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gespot in fanshop van @realmadrid! Krijgt @hazardeden_10 het magische nummer 7 👀👀👀 #hazard #real #realmadrid #chelsea

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op