UPDATE: Bolasie lijkt dan toch op weg naar Africa Cup: 'Start tegen Burkina Faso'

UPDATE: Bolasie lijkt dan toch op weg naar Africa Cup: 'Start tegen Burkina Faso'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 11:53zo 09-06-2019 om 11:53

Yannick Bolasie zal dan toch niet deelnemen aan de Afrika Cup. Dat schrijft John Bennett. Volgens de journalist ligt een medische reden aan het forfait van Bolasie. 

Bennett stuurde via Twitter de wereld in dat Bolasie de uiteindelijke selectie van DR Congo niet haalt. De speler zou medisch niet in orde zijn. De journalist vindt die uitspraak vreemd, want hij vernam dat Bolasie volledig fit is. Volgens Bennett vroeg Bolasie aan zijn bondscoach om nog wat extra vrije tijd. Met zijn personal coach zou Bolasie wel hard aan het trainen zijn. 

Zondag moet Congo haar definitieve spelerslijst voor de Afrika Cup indienen. Het worden dus spannende dagen voor Bolasie. Congo zit met Zimbabwe, Oeganda en Egypte in de groep. 

Het afgelopen half seizoen huurde Anderlecht Bolasie van Everton. Ondertussen lonken er heel wat Engelse clubs naar de flankspeler. In Brussel hoopt men op een langer verblijf van Bolasie, maar dat wordt een lastige klus.

Update 9/6, 11u52: Wordt Bolasie nu geselecteerd voor de Afrika Cup of niet? Als we op de zaterdagtraining van de Congolese selectie mogen afgaan, zal de huurling van Anderlecht er gewoon bij zijn. Leopardsfoot zag Bolasie meetrainen met de andere internationals en verwacht zelfs dat hij mag starten in de voorbereidingswedstrijd tegen Burkina Faso, op zondagnamiddag.

Bolasie lijkt dus een belangrijke troef te worden voor de Congolezen op de komende Afrika Cup. Of wil bondscoach Florent Ibengé de aanvaller nog een ultieme keer testen? Hoe het ook zit, na afloop van de oefenpot met Burkina Faso zal er zekerheid zijn. Dan maakt Ibengé namelijk zijn officiële selectie bekend.

Poll

Denk je dat Bolasie volgend seizoen nog voor Anderlecht speelt?

(129 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws