Vandenbempt dropt bommetje: 'Daarom gaat Verhaeghe écht weg bij KBVB'

Vandenbempt dropt bommetje: 'Daarom gaat Verhaeghe écht weg bij KBVB'

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 20:00vr 07-06-2019 om 20:00

Bart Verhaeghe kondigde vrijdag aan dat hij opstapt bij de KBVB. Hij zal niet meer zetelen als ondervoorzitter. Officieel wil hij zich meer bezighouden met zijn andere projecten, maar Peter Vandenbempt hoorde iets anders.

"Hij zegt dat zijn werk af is, maar er is natuurlijk ook iets anders dat speelt", vertelt hij bij Radio 1. "Verhaeghe heeft zijn eigen leidersstijl, overal was te horen dat hij alle macht had. Er was veel ongenoegen bij de andere clubs over hoe hij zijn invloed liet gelden. In de voorbije weken lag hij onder vuur, onder meer over de eventuele terugkeer naar een reguliere competitie en zijn ideeën over de arbitrage."

Verhaeghe begreep dat hij in een lastige situatie zat. "Hij had begrepen in de voorbije dagen dat hij gewoon niet herverkozen zou worden. Hij zou onvoldoende stemmen halen. Die vernedering, dat gezichtsverlies heeft hij zichzelf bespaard, hij heeft gekozen voor de vlucht vooruit", zo verklaart Vandenbempt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is het goed dat Verhaeghe weg is bij KBVB?

(2485 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws