OFFICIEEL: Verhaeghe stopt bij KBVB: Tevreden terugblikken op drie jaar

OFFICIEEL: Verhaeghe stopt bij KBVB: "Tevreden terugblikken op drie jaar"

07-06-2019 17:30
46

Bart Verhaeghe legt zijn mandaat bij de Koninklijke Belgische voetbalbond neer. Na drie jaar houdt de voorzitter van Club Brugge ermee op. Hij wil zich nu helemaal toespitsen op zijn functies bij de vicekampioen.

Verhaeghe nam in 2016 de rol van ondervoorzitter van de KBVB op, nadat hij in de drie jaar ervoor al een plekje had verworven in het Uitvoerend Comité. In zijn hoedanigheid als ondervoorzitter probeerde de sterke man van Club Brugge de bond te professionaliseren, net zoals hij dat deed bij Blauw-Zwart. Nu gaat Verhaeghe zich weer helemaal focussen op Club.

"Als clubvoorzitter sta ik voor heel wat uitdagingen, zoals het stadiondossier en de verdere professionalisering van Club", legt Verhaeghe uit op de website. "We proberen een innovator in het voetbal te zijn, en daar zal ik me verder op toeleggen. Ik heb alle vertrouwen in het management van de KBVB en in mijn opvolging binnen de Raad van Bestuur."

"Ik kan tevreden terugblikken op de voorbije drie jaar. Ik heb zeer constructief mogen samenwerken, in het bijzonder met bondsvoorzitter Gérard Linard en collega-bestuurder Mehdi Bayat. Samen hebben we de federatie van bovenaf grondig herschikt. We hebben de bond, die in 2016 nog met een verlies van 8 miljoen euro kampte, kunnen ombuigen naar een financieel gezonde federatie die dit jaar zelfs 13 miljoen euro winst boekt", klopt hij zich op de borst voor het geleverde werk.