Benson laat zich uit over toekomst: “De gesprekken kunnen beginnen”

Benson laat zich uit over toekomst: “De gesprekken kunnen beginnen”

07-06-2019 13:17
7

Manuel Benson keert na een succesvolle huurperiode bij Moeskroen terug bij KRC Genk. De vleugelspeler laat zich tegenover Foot Mercato uit over zijn toekomst.

Benson staat onder contract bij KRC Genk. "Ik weet nog niet waar ik volgend seizoen zal spelen. Normaal gezien keer ik terug naar Genk om er de voorbereiding aan te vatten. Er zijn contacten met enkele clubs.”

“We zouden het einde van het EK afwachten, maar aangezien ik niet geselecteerd ben, kunnen de gesprekken nu al beginnen”, gaat Benson verder. “We zullen zien. Ik heb nog twee jaar contract bij Genk. Mijn volgende stap is een gesprek met de club om meer te weten.”

Benson ziet het niet zitten om naar een andere Belgische club te verkassen. "Mijn prioriteit zou zijn om naar het buitenland te vertrekken. Genk is momenteel de beste ploeg in België, dus naar een andere Belgische club wil ik niet. Dat zou een stap achteruit zijn en ik wil juist vooruit.”

De Franse Ligue 1 lonkt. “Er zijn Franse clubs die me gecontacteerd hebben. Dat is al zo sinds ik bij de profs debuteerde, dus dat toont dat daar spelers zoals ik geapprecieerd worden. Als je ziet hoeveel jonge spelers daar doorbreken en dat er grote transfers gedaan worden, dat betekent dat het een mooie competitie is. Dus waarom niet de Ligue 1 ontdekken?"