Knokke-Heist wil nieuw stadion Club Brugge: Zoals Wembley of De ArenA

Knokke-Heist wil nieuw stadion Club Brugge: "Zoals Wembley of De ArenA"

Gepubliceerd: vrijdag 7 juni 2019 om 11:30vr 07-06-2019 om 11:30

Club Brugge wil al jaren een nieuw stadion, maar het dossier komt maar niet van de grond. Ook aan de Blankenbergsesteenweg wordt voorlopig niets gebouwd, maar kan dat wel in Knokke-Heist?

Anthony Wittesaele, Schepen Van Toerisme in Knokke-Heist, droomt daar in ieder geval van. Club Brugge zou zijn initiatief niet meteen afschieten. Het gaat concreet om een congres -of belevingscampus, dus niet over een klassiek stadion. "Naar de voorbeelden van Wembley (Londen) of de ArenA (Amsterdam)", verklaart Wittesaele in Het Nieuwsblad.

Wittesaele wil dus meer dan alleen voetbal. "Multifunctionele faciliteiten met kantoorruimtes en infrastructuur voor grote concerten lijken mij een heel goed idee. Sport kan daarin haar plaats krijgen. Zoiets kan de toekomst en welvaart van Knokke-Heist helemaal veiligstellen. Een belangrijke voorwaarde is ook dat alles helemaal wordt ingewerkt in de aanwezige natuur."

Club zou liever in Brugge bouwen, maar toch is er interesse. "De mensen van Club Brugge reageerden positief op mijn verhaal. Het idee leeft wel. Met de aanwezigheid van de A11, de luchthaven van Oostende en Brussel op amper honderd kilometer, is dit centraal in Europa een ideale locatie voor zo'n project. Langs de Noordzeekust bestaat zoiets helemaal niet. Het is voor alle partijen zeker een piste om op te volgen."

Poll

Kan Club Brugge buiten Brugge spelen?

(728 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws