OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk heeft pion weggepikt bij KV Mechelen

OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk heeft pion weggepikt bij KV Mechelen

07-06-2019 11:15
6

Beerschot-Wilrijk leeft al een tijdje op voet van oorlog met KV Mechelen door het aanslepende proces rond Operatie Propere Handen. Nu maakt een staflid van KVM de overstap naar Beerschot. Sander Van Praet komt meedraaien in de sportieve werking.

Van Praet was bij KV Mechelen hoofd opleidingen van de bovenbouw, vanaf U14 dus. Op 1 juli zal hij echter overstappen naar Beerschot-Wilrijk om lid te worden van de technische commissie. Die wordt verder gevormd door Marc Noe, Stijn Vreven, Hernan Losada en Jan Van Winckel.

Van Praet heeft een duidelijke reden om naar Antwerpen te gaan. "Het beweegt bij Beerschot. Deze club heeft een opmars ingezet en positioneert zich tussen de elite. Ik ben aangetrokken door dat project en de visie van de club en ben heel blij dat ik m'n expertise kan gebruiken om deze club mee uit te bouwen. Ik word lid van een sterke technische commissie."

Van Praet houdt zich vooral bezig met scouting en analyse van spelers. Bovendien moet hij de brug zien te slaan tussen de jeugdwerking en de A-ploeg. Beerschot-Wilrijk droomt namelijk van een A-kern met 30 procent zelf opgeleide spelers.