Beerschot schiet met scherp op Lokeren: 'Absurd, fictie en non-discussie'

Beerschot schiet met scherp op Lokeren: 'Absurd, fictie en non-discussie'

07-06-2019 10:45
19

De hetze in de operatie 'Propere handen' blijft maar duren. Na de uitspraak van de Geschillencommissie ging KV Mechelen - zoals verwacht - in beroep. Wat minder voorspeld was, is dat Sporting Lokeren het vrijgekomen plaatsje claimt dat in eerste instantie naar K. Beerschot VA. zou gaan. Beerschot reageert nu als door een wesp gestoken.

Het Nieuwsblad kon een brief inkijken die Beerschot naar de Belgische voetbalbond gestuurd heeft. Daarin schiet het met scherp. 'De visie van Sporting Lokeren miskent artikel B1402, dat aangeeft dat het voetbalseizoen begint op 1 juli en eindigt op 30 juni. Vanaf 1 juli 2018 tot 30 juni 2019 is KV Mechelen dus een club die uitkomt in 1B en uiteraard geen minuut in 1A heeft gespeeld in dit voetbalseizoen 2018-2019', schrijven de Antwerpenaren.

'Anders beweren is absurd en volstrekt fictief', spaart Beerschot de grove taal niet. 'Het standpunt van Lokeren zou ook impliceren dat er zogezegd 17 clubs deelnamen aan 1A in het seizoen 2018-2019, wat opnieuw een fictie is en in strijd is met artikel P1541 van het Bondsreglement dat het aantal clubs in 1A limiteert tot 16 clubs.'

Slechts één optie: Beerschot
'Lokeren kan, na de degradatie van KV Mechelen wegens competitievervalsing, de vrijgekomen plaats in 1A niet claimen aangezien KV Mechelen in seizoen 2018-2019 niet uitkwam in afdeling 1A. De vrijgekomen plaats komt toe aan een promoverende club uit 1B, zijnde Beerschot. Lokeren beweert dat het nog wacht op een antwoord van de bond, maar de voetbalbond heeft al drie keer laten weten dat het de stelling van Beerschot bevestigt. Dit is eigenlijk een non-discussie, het staat op vandaag nog te lezen op de website van de KBVB en dit sinds 1 juni', maakt de club zich boos.