Schaamte in Engeland na uitfluiten Van Dijk: Doet me niet veel, eerlijk gezegd

Schaamte in Engeland na uitfluiten Van Dijk: "Doet me niet veel, eerlijk gezegd"

07-06-2019 10:25
2

In Engeland is met schaamte en onbegrip gereageerd op het gedrag van de Engelse fans tijdens de Nations League-clash tegen Nederland in Guimarães (3-1). Virgil van Dijk werd uitgefloten door een deel van het publiek.

Vooral in de beginfase van de wedstrijd hadden de Engelse supporters het gemunt op Van Dijk. Hoewel de fluitconcerten gedurende de wedstrijd minder werden, bleef het onrustig op de tribune als de Liverpool-verdediger aan de bal kwam. In Engeland begrijpt men er niets van.

Henry Winter, een prominente journalist van The Times, deelde zijn ergernis in de eerste helft op Twitter. 'Virgil van Dijk, Speler van het Jaar in Engeland, dominante speler van Liverpool, kampioen van Europa, rolmodel, bewonderenswaardig persoon op en buiten het veld, ondersteuner van het Rode Kruis die een Kerstfeest op Anfield betaalde voor 120 kinderen met kanker wordt nu uitgejoeld door de Engelse fans.'

Gary Lineker, oud-spits van Engeland en tegenwoordig tv-presentator, kon maar één woord vinden voor de actie van de Engelse supporters: 'Beschamend.' Van Dijk zelf was niet bijster onder de indruk van de ontvangst. "Het doet me niet heel veel, eerlijk gezegd", laat hij weten aan FOX Sports.