OFFICIEEL: Brüls heeft tweede voetbalgeluk gevonden en blijft in de Kempen

OFFICIEEL: Brüls heeft tweede voetbalgeluk gevonden en blijft in de Kempen

07-06-2019 10:14

KVC Westerlo en Christian Brüls kunnen het uitstekend vinden met elkaar. De aanvallende middenvelder streek deze winter voor de tweede keer in zijn loopbaan neer aan Het Kuipje. In de vijf maanden die daarop volgden, heeft hij het management van Westerlo overtuigd.

Via de officiële kanalen laat Westerlo vrijdag immers weten dat het contract van Brüls met twee seizoenen verlengd werd. Onze 30-jarige landgenoot ligt nu tot medio 2021 vast in de Kempen. De voorbije maanden groeide Brüls meteen weer uit tot een bepalende factor bij Westerlo. Zo trof hij drie keer raak in Play-Off 2.

Tussen 2010 en 2011 kwam Brüls al eens uit voor Westerlo, toen nog in de Jupiler Pro League. In die periode maakte de technicus veel indruk, waarop KAA Gent hem overnam. Ook daar liep het van een leien dakje. OGC Nice klopte aan de deur, maar na een sterk eerste seizoen zakte Brüls geleidelijk weg.

Passages bij Stade Rennes, Standard Luik en KAS Eupen werden niet bepaald een groot succes. Pas op Cyprus, bij het bescheiden Paphos, mocht Brüls zich weer basisspeler noemen. De basis die hij daar legde, moet hij komend seizoen gebruiken om Westerlo naar een hoger niveau te tillen.