Origi had twee opties: of geloven dat hele wereld tegen je is, of rechtkruipen

"Origi had twee opties: of geloven dat hele wereld tegen je is, of rechtkruipen"

07-06-2019 09:58

Roberto Martinez kon al niet klagen over de kwaliteit in zijn spelersgroep en voor de interlands tegen Kazakhstan en Schotland komt daar nog een interessante troef bij. Divock Origi voetbalt namelijk op een wolk na zijn heldendaden bij Liverpool FC, waarvoor hij scoorde in de gewonnen finale van de Champions League.

Martinez blikt in Het Laatste Nieuws terug op de evolutie van Origi. "Mijn respect voor Divock is groot. Zijn uitleenbeurt aan Wolfsburg was geen succes. Ik nam hem niet mee naar Rusland omdat je de beste Origi pas ziet als hij veel wedstrijdritme in de benen heeft", legt de bondscoach uit.

"Hij ging terug naar Liverpool en begon het seizoen bij de U23. Dan heb je twee keuzes: ofwel geloven dat de hele wereld tegen je is, ofwel rechtkruipen en maken dat je klaarstaat als de coach je nodig heeft. Je moet Origi huge credit geven."

"Hij hield Liverpool in de titelstrijd met goals tegen Newcastle en Everton, schakelde mee Barcelona uit, en in de Champions League-finale was Divock de enige die speelde met de overtuiging: 'Die ene kans die ik zal krijgen, maak ik af'. De komende twaalf maanden worden cruciaal voor hem in zijn evolutie", voorspelt Martinez.