Groot nieuws op Daknam: 'Lokeren gaat samenwerken met topclub Valencia'

Groot nieuws op Daknam: 'Lokeren gaat samenwerken met topclub Valencia'

07-06-2019 08:46
9

Sporting Lokeren zoekt al een tijdje een overnemer, maar die is er vooralsnog niet. Wel gaan de Waaslanders samenwerken met Valencia. Dat meldt Super Deporte.

Het Spaanse medium weet dat er een samenwerking werd ondertekend tussen Lokeren en Valencia. De bedoeling van de samenwerking is om jonge spelers speelkansen te geven bij Lokeren. Op Daknam kunnen de Valencia-talenten zich dan verder ontwikkelen en ervaring opdoen.

Pablo Longoria, technisch directeur van Valencia, ging de voorbije maanden bij verschillende clubs uit Frankrijk en Zwitserland langs, maar uiteindelijk viel hun keuze op Lokeren. Of deze samenwerking gevolgen heeft voor een eventuele overname van de Waaslanders, is nog onduidelijk.

Onzekerheid: 1A of 1B
De komende jaren zullen er verschillende Spaanse talenten te zien zijn bij Lokeren. Toch leven de Waaslanders nog in onzekerheid. Sportief degradeerde het naar 1B, maar door de zaak-Propere Handen bestaat de kans dat Lokeren alsnog in Eerste Klasse blijft. Dat is althans waar advocaat Walter Van Steenbrugge voor zal pleiten bij het BAS.