Moet Club-voorzitter Verhaeghe een stap opzij zetten bij de KBVB?

Moet Club-voorzitter Verhaeghe een stap opzij zetten bij de KBVB?

07-06-2019 07:45
29

Gérard Linard is afscheidnemend voorzitter van de Belgische voetbalbond. De KBVB zoekt naarstig naar een opvolger. Op dit moment zijn er een drietal kandidaten voor de functie. Eén van hen is Gilbert Timmermans.

Timmermans nadert de leeftijd van 75 jaar, maar dat belet de man niet zijn kandidatuur te stellen. "Het gaat om een protocollaire functie. Maar na de herstructurering van de bond lijkt het me nodig dat iemand met ervaring de functie invult, ook al gaat het voor mij in principe maar om één jaar", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

Geen plaats voor Verhaeghe
Indien Timmermans verkozen wordt, betekent dat slecht nieuws voor Bart Verhaeghe. De voorzitter van Club Brugge is op dit moment nog ondervoorzitter bij de bond, maar daar zal in dat geval verandering in komen. Wanneer een Nederlandstalige voorzitter aan het roer van de KBVB staat, moet de ondervoorzitter namelijk Franstalig zijn.

Een mogelijke opvolger voor Verhaeghe is Mehdi Bayat, de algemeen directeur van Sporting Charleroi. Samen met Verhaeghe was hij de afgelopen jaren al vrij actief bij de Belgische voetbalbond.

Twee andere kandidaten
Toch is dat nog lang niet zeker, aangezien er naast Timmermans nog kandidaten zijn. De andere twee gegadigden zijn Mieke De Clercq en Philippe Godin. De Clercq zou de eerste vrouwelijke voorzitster ooit zijn bij de KBVB.