Anderlecht en Kompany mikken hoog: 'Twee Rode Duivels gepolst voor transfer'

Anderlecht en Kompany mikken hoog: 'Twee Rode Duivels gepolst voor transfer'

07-06-2019 07:00
31

RSC Anderlecht stelde onlangs Vincent Kompany aan als speler-trainer. Paars-wit wilde met Thomas Vermaelen (33) en Nacer Chadli (29) nog twee Rode Duivels halen, maar zij weigerden. Dat schrijft Sportwereld.

Het bestuur van Anderlecht gelooft rotsvast in de eigen talenten, waaronder Yari Verschaeren, Sebastiaan Bornauw en co. Daarnaast wil paars-wit enkele ervaren mensen zetten. Met Vermaelen had Anderlecht een Kompany-scenario in gedachten.

Speler-trainer
De Rode Duivel – die einde contract is bij FC Barcelona – kreeg een driejarig voorstel van Anderlecht. Ondanks het riante salaris dat hij voorgesteld kreeg om net als Kompany speler-trainer te worden, zij het als assistent. In de eerste plaats wilde paars-wit hem als speler in huis halen, maar Vermaelen gaf de Brusselaars een njet.

Naast Vermaelen dacht Anderlecht ook aan Chadli. De flankaanvaller komt bij AS Monaco maar weinig aan spelen toe, waardoor paars-wit polste bij zijn entourage. Chadli zelf heeft op 29-jarige leeftijd echter nog hogere ambities, aldus de krant.