Boeckx zag af op bank van Anderlecht: Moeilijk te aanvaarden

Boeckx zag af op bank van Anderlecht: "Moeilijk te aanvaarden"

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 22:00do 06-06-2019 om 22:00

Frank Boeckx kent enkele lastige jaren bij RSC Anderlecht. Onder René Weiler won hij als basisspeler nog de titel, nu zit de ervaren man enkel nog maar op de bank. Boeckx vond nochtans dat hij Anderlecht dit seizoen had kunnen helpen.

"Het is gewoon niet gelopen zoals ik gedacht had. Op collectief én individueel vlak", geeft de ervaren doelman toe in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik had gehoopt om te kunnen spelen toen het wat minder liep en het deed dus pijn dat ik uiteindelijk geen kans heb gekregen. Als je een heel jaar traint en alles geeft voor je club, dan wil je dat beloond zien worden in het weekend", klinkt het.

Dat hij geen kans kreeg, was toch teleurstellend. "Dat er niets van kwam, was moeilijk om te aanvaarden. Met mijn coaching, ervaring en voetballende kwaliteiten dacht ik belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg. Als een trainer het anders ziet, dan moet je werken en zwijgen."

"De trainerswissels hebben mij zeker niet geholpen, al wil het ook iets zeggen als geen van de drie mij opstelt. Maar wanneer de ploeg niet draaide dacht ik toch: geef mij nu eens een kans, misschien kan ik het tij doen keren", besluit Boeckx.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Anderlecht Boeckx behouden?

(348 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws