KV Mechelen lijst eisenpakket op waarmee het naar het BAS stapt

KV Mechelen lijst eisenpakket op waarmee het naar het BAS stapt

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 19:20do 06-06-2019 om 19:20

KV Mechelen wil volgend seizoen aantreden in de Jupiler Pro League. Het stapt daarom naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Mechelen doet dat met een heel eisenpakket.

Volgens de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB is het bewezen dat KV Mechelen aan matchfixing deed. Het moet daarom beginnen in 1B met een aftrek van twaalf punten, en geen Crocky Cup spelen. Ook Europees mag KV Mechelen niet België vertegenwoordigen. "De club is onschuldig en wil niet opdraaien voor wat zij niet gedaan heeft", zo stelt Joost Everaert, advocaat van KV Mechelen op de website van de club.

KV Mechelen stelt zich ook vragen bij het onderzoek. "Zo is er geen onderzoek gedaan naar de werking en de betrokkenheid van de club en zijn er meer dan tien telefoontaps die bewijzen dat de leden van de raad van bestuur – die uit elf leden bestaat – "van niets mochten weten". Beslissingen op clubniveau worden met bestuurders van verschillende aandeelhoudersklasses, inclusief de supportersafvaardiging, genomen. We vragen daarom nog steeds dat onderzoek naar de werking en de betrokkenheid van de club", klinkt het bij Mechelen.

KV Mechelen wil daarom alle telefoontaps kunnen beluisteren. "Dat is een recht dat uitdrukkelijk door het Hof van Cassatie is erkend. De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft deze niet opgevraagd", aldus Everaert.

Van degradatie wil KV Mechelen ook niet weten. "Zoals reeds gezegd staat dat zwart op wit in artikel B1711. Dat is bevestigd door het Uitvoerend Comité van de KBVB, dat officieel bevoegd is om het reglement te interpreteren. Onder meer met deze argumenten trekken we naar het BAS", besluiten ze bij Mechelen. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie heeft er recht op de plaats in 1A?

(1672 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws