Drama voor Spurs-fan (74): gestolen CL-ticket verkocht aan Liverpool-supporter

Drama voor Spurs-fan (74): gestolen CL-ticket verkocht aan Liverpool-supporter

06-06-2019 19:09
3

De historische Champions League-finale van Tottenham Hotspur heeft een dramatische wending genomen voor David Bindefeld. Het wedstrijdticket van de 74-jarige supporter van Spurs werd in Madrid gestolen en verkocht aan een Liverpool-fan.

Bindefeld is al zijn hele leven supporter van Tottenham. De eerste Champions League-finale in de clubgeschiedenis kón hij dan ook niet missen. De pensionado kocht met zijn zoon en dochter een vliegticket voor Madrid en wist een kaartje voor de eindstrijd te bemachtigen. Op de wedstrijddag ging het echter mis. Op weg naar het Estadio Wanda Metropolitano werd hij bestolen.

"Hij was ervan overtuigd dat het de laatste kans zou zijn om Tottenham in een Europese finale te zien. Dit was zijn leven", vertelt dochter Susie aan football.london. "Toen werd zijn ticket gestolen in Madrid. Hij wilde er gewoon niet aan om één van onze tickets over te nemen. Daar was en is hij te trots voor."

De familie Bindefeld kreeg van de betrokken instanties te horen dat er niets aan de diefstal gedaan kon worden. "Verschrikkelijk", aldus Susie. "Hij zat uiteindelijk buiten het stadion, in tranen, te luisteren naar het publiek. Er was geen andere manier om de wedstrijd te volgen."

Tot overmaat van ramp bleken de zoon en dochter van Bindefeld in het stadion naast een Liverpool-fan te zitten. "Hij zat op de plek van mijn vader", vertelt ze. "We hebben hem ermee geconfronteerd en een aantal stewards aangeklampt, maar niemand was echt geïnteresseerd in ons verhaal. Er kon niets meer aan gedaan worden. We wilden met z'n allen van Spurs genieten, maar dat hoogtepunt is van ons afgenomen."