'Transfergoeroe Monchi is gecharmeerd en zet Vanaken op verlanglijst'

'Transfergoeroe Monchi is gecharmeerd en zet Vanaken op verlanglijst'

06-06-2019 18:52
24

Hans Vanaken zet komende zomer met 99 procent zekerheid de stap naar het buitenland. Het Spaanse Sevilla zou wel eens de bestemming kunnen worden, nu Ramón Rodríguez Verdejo, beter bekend als transfergoeroe Monchi, is teruggekeerd en zijn oog op Vanaken heeft laten vallen.

De lokale editie van El Demarque brengt Sevilla en Vanaken met elkaar in verband. Vanaken zou niet de eerste keus zijn van de sportief directeur, maar de winnaar van de Gouden Schoen past volgens de bron goed bij de visie van Monchi. Naar verluidt is Monchi ook overtuigd van Vanaken's kwaliteiten. Sevilla heeft ook nog eens goede ervaringen met Club Brugge, want Carlos Bacca bleek een schot in de roos. Hij mag dan wel geen eerste keuze zijn, een transfer wordt allerminst uitgesloten.

Monchi is na een tegenvallend avontuur bij AS Roma weer terug actief in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar hij tussen 2000 en 2017 grote successen vierde. Mede dankzij zijn imponerende transferbeleid won Sevilla liefst vijf keer de Europa League. Na een teleurstellende zesde plaats is het aan Monchi de taak om oude tijden te door herleven. Daarbij komt mogelijk dus ook Vanaken in beeld.