KV Mechelen stapt officieel naar het BAS: De club is onschuldig

KV Mechelen stapt officieel naar het BAS: "De club is onschuldig"

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 18:15do 06-06-2019 om 18:15

Mechelen stapt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport om de degradatie naar de Eerste Klasse B aan te vechten. Dat bevestigt de club in een officieel communiqué. "De club is onschuldig en wil niet opdraaien voor wat zij niet gedaan heeft", zo zegt Joost Everaert, advocaat van KVM.

Door de beslissing van KV Mechelen hebben drie belanghebbende partij zich bij het BAS gemeld. Eerder trokken Lokeren en Tubize al naar het BAS. Beerschot-Wilrijk kreeg van Geschillencommissie Hoger Beroep de plaats in de hoogste afdeling toegewezen. Lokeren is daarmee niet akkoord en claimt dat zij recht hebben op een langer verblijf in de JPL.

Tubize hoopt dan weer dat Mechelen terug wordt gezet naar de Hoogste Amateurklasse. Op die manier kan Tubize in 1B blijven. Een verrassing is de stap van KVM niet. In een reactie sprak de club haar onmin uit over de uitspraak in de matchfixingzaak. "We merken dat onze vragen en argumenten niet of nauwelijks beantwoord zijn in de nochtans uitgebreide beslissing", klonk het maandag nog. KVM zet nu dus door bij het BAS.

Poll

Kan Mechelen deze zaak winnen?

(208 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws