Tielemans heeft akkoord met Monaco: Ze staan open voor een transfer

Tielemans heeft akkoord met Monaco: "Ze staan open voor een transfer"

06-06-2019 17:25
1

Youri Tielemans tekende in 2017 een vijfjarig contract bij AS Monaco. Na slechts twee van de vijf jaar komt er naar alle waarschijnlijkheid al een einde aan de samenwerking. Tielemans acht de kans klein dat hij na zijn succesvolle uitleenbeurt aan Leicester City terugkeert naar de Monegasken.

"Zoals de onderhandelingen de voorbije weken zijn verlopen, keer ik wellicht niet terug. We hebben een akkoord met de club dat ze openstaan voor een transfer", tekende Sporza zijn duidelijke woorden op tijdens de persconferentie. Een nieuwe uitleenbeurt is geen optie. "Een definitieve dan, want ik wil niet opnieuw verhuurd worden. Ik wil me ergens kunnen vestigen met mijn familie en ben dus op zoek naar iets stabiels", aldus Tielemans.

De 22-jarige Rode Duivel maakte het afgelopen jaar een verpletterende indruk en dus zou Leicester City hem graag inlijven. Tielemans staart zich ondanks de fantastische ervaring niet blind op Leicester en/of de Premier League. "Ik ben aangenaam verrast door de interesse van heel wat topclubs in mij. Leicester is in mijn ogen ook een topclub, of kan dat toch worden. Ze hebben daar veel ambitie. Maar ik ben niet gefixeerd op Engeland. Ik sta open voor alles."