OFFICIEEL: Twente hoopt op nieuwe Mertens met aanwinst van Standard

OFFICIEEL: Twente hoopt op nieuwe Mertens met aanwinst van Standard

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 16:25do 06-06-2019 om 16:25

FC Twente heeft Lindon Selahi aangetrokken. De twintigjarige middenvelder komt transfervrij over van Standard en heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen, met de optie voor een extra jaar. Dat meldt de Enschedese promovendus.

Selahi is geboren in België, maar hij beschikt ook over de Albanese nationaliteit. Voor dat laatste land is hij actief als jeugdinternational. "Terwijl we een andere speler volgden, kruiste opeens Lindon Selahi ons pad", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen. "Een technisch zeer vaardige verdedigende middenvelder van twintig jaar, met een sterke drive. Het leek ons een speler voor de toekomst. Hij moet nog wat stappen maken, maar heeft alles in zich een groeibriljant te worden."

Selahi speelde in de jeugd van Anderlecht en Standard, waar zijn contract deze zomer niet werd verlengd. "Lindon was een beetje tussen wal en schip geraakt in Luik. Dat spelers uit deze categorie in Nederland soms goed kunnen gedijen, hebben Dries Mertens en Nacer Chadli wel aangetoond", stelt Van Leeuwen.

De directeur omschrijft Selahi als 'een goed opgeleide, natuurlijk getalenteerde en intelligente speler die het spel goed leest en een zuivere pass in de benen heeft'. "We zien in hem toekomstig kapitaal voor FC Twente."

Poll

Had Standard hem meer kansen moeten geven?

(125 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws