Domper voor Horvath: Amerikaanse bondscoach laat hem thuis voor Gold Cup

Domper voor Horvath: Amerikaanse bondscoach laat hem thuis voor Gold Cup

06-06-2019 15:40
5

Ethan Horvath kan op vakantie. De doelman van Club Brugge mocht hopen op een selectie voor de Gold Cup, maar de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter laat Horvath thuis.

Horvath miste de aanloop door een blessure aan zijn vinger. Hij begon vervolgens tevergeefs een race tegen de klok. Sean Johnson (New York City FC), Zack Steffen (Columbus Crew) en debutant Tyler Miller (Los Angeles FC) mogen nu gaan uitvechten wie de eerste keus wordt.

Het is een fikse domper, want Horvath was bij Team USA juist weer op de goede weg. Horvath raakte door zijn reservestatus bij Club Brugge vanaf eind 2017 een jaar uit beeld bij de nationale ploeg, maar kwam opnieuw in the picture toen hij de concurrentiestrijd van Karlo Letica won. De 23-jarige sluitpost mocht zowel tegen Italië (1-0 verlies) als tegen Chili (1-1) negentig minuten het doel verdedigen. De viervoudig international loopt helaas wel een eindtornooi mis.

De 15e editie van de Gold Cup, het voetbalkampioenschap van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben, vindt van 15 juni tot en met 7 juli plaats in de VS, Costa Rica en Jamaica. De VS start de eindronde in een poule met Panama, Trinidad en Tobago en Guyana.