Boeckx laat zich uit over toekomst bij Anderlecht: “Iedereen begint van nul”

Boeckx laat zich uit over toekomst bij Anderlecht: “Iedereen begint van nul”

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 12:31do 06-06-2019 om 12:31

Frank Boeckx speelt momenteel tweede viool bij RSC Anderlecht. De toekomst van de goalie bij paars-wit is dan ook onzeker. Tegenover Sport/Voetbalmagazine doet hij zijn boekje open.

De komst van Vincent Kompany en co kan goed nieuws betekenen. “Om het met een cliché te zeggen: bij een nieuwe trainer begint iedereen van nul. En ik denk dat het echt zo zal zijn. Ongeacht het aantal wedstrijden dat ik vorig seizoen heb gespeeld en ongeacht hoe fit ik was. Vanuit het bestuur heb ik ook niets gehoord.”

“Ik heb net als iedereen een gesprek gehad met Michael Verschueren en ik moet hier zeker niet weg”, gaat Boeckx verder. “Ik veronderstel dat alle spelers bij de start van de voorbereiding ook bij Vincent Kompany zullen moeten langsgaan. Tegen dan zal ik meer weten. Het bestuur en ik zullen gewoon zo snel mogelijk duidelijk met elkaar moeten communiceren.”

“Ik zit met een dubbel gevoel. Anderlecht is mijn club - dat meen ik echt. Ze hebben veel voor mij gedaan en veel voor mij betekend. Maar ik weet dat ik nog even mee kan in eerste klasse. Bij Anderlecht of elders. Met het vorige bestuur was er een plan om na mijn spelerscarrière actief te blijven binnen de club. Met het nieuwe bestuur is daar niet meer over gesproken... Ik heb nog een jaar contract en ik zou er geen problemen mee hebben om mijn contract uit te doen.”

Toch denkt Boeckx ook aan een vertrek. “Maar ik ben op een moment gekomen dat ik vooruit moet denken. Een voetbalcarrière is beperkt in de tijd en op mijn leeftijd wil ik zekerheid hebben. Dat gegeven zal dus meespelen in mijn beslissing. Ik voel mij héél goed op Anderlecht en ik ben hier nog heel graag. Maar als ik ergens een contract van drie jaar kan tekenen, dan zal ik dat zeker overwegen.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Anderlecht Boeckx behouden?

(348 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws