'Genk ziet interesse in Samatta groeien, ook AS Roma en Lyon willen spits'

'Genk ziet interesse in Samatta groeien, ook AS Roma en Lyon willen spits'

08-06-2019 15:45
20

Aly Samatta aast nog steeds op een transfer. Burnley volgt de spits al een tijdje, maar nu heeft KRC Genk de aanvaller ook aangeboden bij drie Premier League-clubs.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft KRC Genk Samatta aangeboden bij Aston Villa, Brighton en Watford. De werkvergunning kan echter een probleem vormen. Er zijn een aantal strenge regels voor een speler van een land dat niet in de top 50 van de FIFA-ranking staat.

Southampton legt een flink transferbedrag op tafel voor Djenepo, waardoor de criteria alsnog gehaald kan worden. Het transferbedrag kan invloed hebben op het al dan niet toekennen van een work permit. Het is nog maar de vraag of er genoeg miljoenen zullen worden geboden voor Samatta.

Update 08/06 15.45u: Ook het Engelse The Sun bevestigt de interesse van de drie Engelse clubs in Samatta. Vooral bij Brighton zou men onder de indruk zijn van de spits. Coach Graham Potter zou Samatta alvast graag inlijven, terwijl ook Samatta zelf hoopt op een transfer richting Engeland.

Er is echter niet enkel Engelse interesse, want volgens de eerder genoemde Engelse bron hebben ook AS Roma en Lyon de spits in het vizier. Hij zou KRC Genk zo'n 13,5 miljoen euro moeten opleveren.