'Djenepo slaagt voor medische testen en is nog één stap van transfer verwijderd'

'Djenepo slaagt voor medische testen en is nog één stap van transfer verwijderd'

09-06-2019 15:53
12

Het ziet er naar uit dat Moussa Djenepo op weg is naar Southampton. Het Laatste Nieuws meldt dat hij al medische testen heeft afgelegd en dat de Engelse club bijna 20 miljoen euro op tafel zal leggen.

Standard kocht Djenepo voor amper 50.000 euro in 2017. Nu ontvangen de Rouches tussen 12 en 16 miljoen als initiële transfersom plus 5 miljoen euro aan bonussen. Ook is er een doorverkooppercentage van 15% in het contract opgenomen. Er is echter een opvallende reden voor dit enorme bedrag.

De grootte van het transferbedrag heeft invloed op de toekenning van een werkvergunning van een niet-EU-speler in de Premier League. Djenepo moet via een puntensysteem een werkvergunning binnenhalen. De transfersom is daar een belangrijke criteria voor.

Update 09/06: 15.53: Djenepo is weer een stap dichter bij een droomtransfer naar de Premier League. The Daily Mail meldt namelijk dat de Standard-aanvaller is geslaagd voor zijn medische testen. Southampton hoopt de deal volgend week compleet af te ronden. Djenepo is nog wel in afwachting van een werkvergunning. Aangezien hij het laatste anderhalf jaar een vaste waarde was bij de nationale ploeg van Mali, komt ook dat laatste belangrijke detail in orde.