Update: FA veroordeelt gedrag Engelse fans in Porto en noemt gedrag 'beschamend'

Update: FA veroordeelt gedrag Engelse fans in Porto en noemt gedrag 'beschamend'

05-06-2019 23:33 Laatste update: 06-06-2019 11:00
2

Het is onrustig in Porto, waar zo'n 20.000 Engelsen zich hebben verzameld voor de Nations League-wedstrijd tegen Nederland in Guimarães. Dat melden Britse media.

Bij de fanzone in Porto kwam het aan het begin van de avond tot clashes tussen de Engelse voetbalfans en de Portugese politie. Nadat een supporter gooide met glaswerk, voerde de mobiele eenheid verschillende charges uit. Honderden Britten sloegen daarop op de vlucht. Inwoners van Porto begroetten het optreden van de politie met applaus.

De Portugese autoriteiten waren voorbereid op de Engelse invasie, inclusief hooligans. Door de UEFA zijn duizenden tickets verkocht aan supporters die mogelijk een stadionverbod hebben in eigen land. De politie heeft tot dusver geen arrestaties verricht, maar is extra waakzaam als donderdag ook Nederlandse supporters arriveren in Portugal.

De halve finale van de Nations League tussen Nederland en Portugal begint donderdagavond om 20.45 uur. Het duel vindt plaats in in het Estadio D. Alfonso Henriques in Guimarães, dat plaats biedt aan 26.000 toeschouwers.

Update 06/08, 11.00: De Engelse voetbalbond FA noemt het gedrag van Engelse supporters in Porto 'beschamend'. De bond heeft geen goed woord over voor de ongeregeldheden in Portugal, waar Engeland donderdagavond tegen Nederland staat in de halve finale van de Nations League.

"Iedereen die hiervoor verantwoordelijk is kan niet worden gezien als een fan van Engeland en is niet welkom in het voetbal", aldus een woordvoerder van de FA. "Ze zijn een schande voor het team en de duizenden fans die zich goed gedragen en Engeland op de juiste manier volgen. We hebben contact met de UK Football Policing Unit."