Beerschot reageert op Lokeren: 'Stemmingmakerij én verkeerde interpretatie'

Beerschot reageert op Lokeren: 'Stemmingmakerij én verkeerde interpretatie'

Gepubliceerd: woensdag 5 juni 2019 om 18:49wo 05-06-2019 om 18:49

De Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal (GCHBPV) besliste dat KV Mechelen niet mag promoveren. Lokeren stelt nu dat het daardoor in Eerste Klasse mag blijven. Bij Beerschot vinden ze die claim onzin. Volgens de Ratten hebben zij recht om in het seizoen 2019 – 2020 aan te treden in de Jupiler Pro League.

Lokeren kwam deze week met de claim dat zij recht hebben op de vrijgekomen plaats in de Jupiler Pro League. 'Het bestuur van Beerschot betwist dit standpunt. Bij een degradatie van KV Mechelen promoveert Beerschot', klinkt het op het Kiel.

Volgens Beerschot heeft Lokeren geen been om op te staan. 'Beerschot wenst duidelijk te stellen dat het bondsreglement niet de minste twijfel laat omtrent het stijgen van de club naar de afdeling 1A wanneer KV Mechelen ingevolge het stellen van daden van competitievervalsing degradeert. De KBVB heeft dit trouwens in een officiele mededeling op haar website op 1 juni 2019 bevestigd.'

De Ratten zijn dan ook niet blij met de claim van Lokeren. 'Beerschot distantieert zich dan ook duidelijk van elke stemmingmakerij vanwege Sporting Lokeren. Ook KV Mechelen probeerde eerder al met een interpretatie van een artikel in het bondsreglement z'n gelijk te halen. Ook toen werden de argumenten van tafel geveegd.'

'Ook nu is Beerschot ervan overtuigd dat de interpretatie van Lokeren niet strookt met het bondsreglement en dat bij degradatie van KV Mechelen, enkel Beerschot kan promoveren en Lokeren niet aan degradatie kan ontsnappen', besluit het bestuur van Beerschot.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie heeft er recht op de plaats in 1A?

(1672 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws