KRC Genk stelt FRZA! voor en gaat nog meer investeren in de jeugd

KRC Genk stelt FRZA! voor en gaat nog meer investeren in de jeugd

05-06-2019 18:33
9

KRC Genk staat al jaren bekend om haar goede jeugdwerking. De Limburgers willen de komende jaren blijven inzetten op talent van eigen bodem. Daarom richtte de Belgische landskampioen het project FRZA! op.

Eerst opleiden dan scouten
Genk wil naar eigen zeggen liever opleiden dan scouten. Het gaan daarom een samenwerking aan met interprovinciale clubs. 'KRC Genk vaardigt een technisch coördinator én een opleider af bij de betrokken club. Die zorgen zowel voor opleiding van de trainersstaf als voor gerichte trainingen bij de leeftijdscategorieën U7 tot U10', verduidelijkt Genk.

Volgens Genk is de samenwerking goed voor beide partijen. 'Win-win is bij de samenwerking de belangrijkste doelstelling. Voor KRC Genk is dat een actieve rol spelen bij de opleiding van Limburgs voetbaltalent. Voor de deelnemende clubs betekent FRZA! Limburg een extra kwaliteitsinjectie in de opleiding en begeleiding van haar jeugdspelers.'

Van Bilzen tot Hades
Het Bilzerse-Waltwilder is de eerste club die het FRZA!-project stapt. Vanaf het seizoen 2020-2021 gaan ook Wellen, Hades en Thes Sport samenwerken met Genk.