Arnesen over nieuwe wind bij Anderlecht: We zullen drie stappen vooruit zetten

Arnesen over nieuwe wind bij Anderlecht: "We zullen drie stappen vooruit zetten"

05-06-2019 16:09
6

Vincent Kompany zal vanaf volgend seizoen bij RSC Anderlecht de pet van speler, trainer en manager naar Engels model opzetten. Maar hoe zal dat in de praktijk werken? Frank Arnesen beantwoordt die vraag tijdens een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

"Vincent zal in overleg met Simon Davies bepalen wie speelt en wie op de bank zit. Simon moet alles coördineren en de training leiden. Met Vincent als speler-coach zullen we niet één, maar drie stappen vooruit zetten. Zijn aanwezigheid zal ons dwingen om de lat veel hoger te leggen dan tot nu toe het geval was. We zullen niet langer voldaan mogen zijn met een zege, we zullen pas tevreden zijn als we merken dat de spelers elke dag vooruitgang boeken", aldus Arnesen.

"Ik weet waar Vincent mee bezig is en ik kijk er nu al naar uit om dat in de praktijk te zien. Maar het gaat niet alleen om hoe we willen spelen. Ik vind ingesteldheid héél belangrijk en dat zal Vincent er ook inpompen. Op het veld heb je geen vrienden, je moet elkaar beter maken. Je moet aan je ploegmaat kunnen zeggen: 'Wakker worden. Je bent niet goed bezig, vriend.'De spelers moeten ermee bezig zijn - een groep is geen verzameling van eilandjes - en dat maakt vaak het verschil uit tussen winst en verlies", besluit Arnesen.