Charleroi heeft grote plannen met Vanhaezebrouck: 'Net zoals hij met Gent deed'

Charleroi heeft grote plannen met Vanhaezebrouck: 'Net zoals hij met Gent deed'

05-06-2019 15:08
12

Charleroi zet alles op alles om Hein Vanhaezebrouck binnen te halen als opvolger van Felice Mazzu, die begin deze week werd voorgesteld als nieuwe trainer bij KRC Genk. Charleroi zou de transferopbrengst van Victor Osimhen willen gebruiken om de deal rond te krijgen.

Dat meldt Het Nieuwsblad woensdag. Osimhen staat dicht bij een overstap naar Atalanta Bergamo, vorig seizoen derde in de Serie A. De Italiaanse club zou ongeveer vijftien miljoen euro betalen, waardoor Charleroi de financiële ruimte heeft om Vanhaezebrouck te overtuigen.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Charleroi grote plannen met Vanhaezebrouck. "Charleroi hoopt dat het de stap kan zetten van een subtopper naar een topzesclub - net zoals Vanhaezebrouck met Gent deed", schrijft de krant. "Een mogelijkheid zou zijn dat hij één seizoen blijft om zijn carrière te herlanceren en in tussentijd Charleroi op een profes­sionelere leest kan schoeien."

Ook Luka Elsner (Union) en ex-speler Drazen Brncic (RWDM) zijn in beeld, maar Vanhaezebrouck staat bovenaan het verlanglijstje. De link tussen beide is niet ver te zoeken. Vanhaezebroucks makelaar is Mogi Bayat, de broer van Charleroi-directeur Medhi. Door zijn nauwe band met de Bayats zou Vanhaezebrouck sportief heel wat in de pap te brokken hebben, maar het is maar de vraag of hij zichzelf aan het werk ziet bij een club met een kleiner budget.