'Mbappé wil weg bij Paris Saint-Germain: Tuchel en Neymar hoofdoorzaken'

'Mbappé wil weg bij Paris Saint-Germain: Tuchel en Neymar hoofdoorzaken'

05-06-2019 12:47
11

Wilfred Mbappé, vader van de Franse superster Kylian Mbappé, wil er alles aan doen om zijn zoon weg te krijgen uit Parijs. Volgens het Spaanse programma El Larguero van Cadena SER zijn er twee redenen dat Mbappé weg wil uit de Franse hoofdstad.

De jonge Fransman zou zich niet comfortabel voelen in de kleedkamer en daar zijn twee personen de oorzaak van: trainer Thomas Tuchel en teamgenoot Neymar.

Mbappé neemt het Tuchel kwalijk dat hij zijn kansen om de Gouden Schoen te winnen flink heeft ingeperkt door Neymar en Edinson Cavani de strafschoppen te laten nemen. Het winnen van de Gouden Schoen had Mbappé een bonus opgeleverd van 1,5 miljoen euro. De Gouden Schoen gaat nu naar Lionel Messi, die 36 goals maakte in de Primera Division (waarvan vier penalty's). Mbappé eindigde het seizoen met 33 competitietreffers, waarvan één vanaf elf meter.

Daarnaast heeft Mbappé een zeer moeizame relatie met Neymar. Eerder meldde het Franse L'Equipe al dat de kleedkamer in Parijs in twee kampen is verdeeld: een Frans kamp en een Braziliaans kamp. Het ene kamp wordt geleid door Mbappé, het andere door Neymar.

Vader Wilfred wil zijn zoon dan ook helpen om een andere club te vinden. Mbappé staat in Parijs nog tot 2023 onder contract, maar Real Madrid zou wel belangstelling hebben om de twintiger binnen te halen.