'Standard vangt na Marin-transfer alweer miljoenen: Djenepo naar Premier League'

'Standard vangt na Marin-transfer alweer miljoenen: Djenepo naar Premier League'

05-06-2019 08:00
9

Na een lang getouwtrek is het bijna zover: Standard verkoopt Moussa Djenepo aan Southampton. De Engelsen deden al verschillende pogingen voor de aanvaller, maar volgens Het Nieuwsblad raakt de deal rond.

De krant schrijft namelijk dat er woensdag nog een akkoord wordt verwacht tussen Standard en Southampton. Er was eerst sprake van een transfersom van twintig miljoen euro, maar dat bleek uit de lucht gegrepen. Standard vangt twaalf miljoen euro, dat door bonussen nog kan oplopen tot vijftien miljoen euro.

Pure winst
Standard krijgt dan wel iets minder dan verwacht, toch mag het bijzonder opgetogen zijn, want het maakt flinke winst op de transfer. In januari 2017 huurden de Rouches Djenepo van Yeelen Olympique, een club uit Mali. Een half jaar later haalde Standard hem voor amper 50.000 euro in huis.

Djenepo legt woensdag zijn medische testen af, waarna hij bij Southampton een contract ondertekent voor vijf seizoenen. Bij Standard was de 20-jarige aanvaller in 32 wedstrijden goed voor acht doelpunten en vijf assists.