Propere Handen: Na Lokeren stapt nu ook Tubeke naar het BAS

Propere Handen: Na Lokeren stapt nu ook Tubeke naar het BAS

Gepubliceerd: woensdag 5 juni 2019 om 07:32wo 05-06-2019 om 07:32

De Geschillencommissie verwees KV Mechelen in de zaak-Propere Handen voor volgend seizoen naar 1B, maar daar verzet Malinwa zich tegen. Daarnaast stappen Sporting Lokeren, maar nu ook AFC Tubeke naar het BAS. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Tubeke wil namelijk dat Mechelen bestraft wordt met een degradatie naar Eerste Amateur. Op die manier kunnen de Waals-Brabanders zelf in 1B blijven, ondanks het feit dat Tubeke op de laatste plaats eindigde het afgelopen seizoen.

De zet van Tubeke is toch wel opmerkelijk, aangezien spelers en trainers al maanden niet meer betaald worden. Sinds februari wachtten sommigen al op hun loon. Er werden daarvoor zelfs al brieven naar spelersvakbond Sporta verstuurd. Volgens Tubeke komt alles in orde en wordt gewoon gewacht op geld van de Koreaanse eigenaars.

Ook Lokeren en KV Mechelen
Eerder raakte al bekend dat ook Lokeren naar het BAS stapt. De Waaslanders willen dat Waasland-Beveren, net als Mechelen, bestraft wordt met een degradatie naar 1B. Op die manier hoopt Lokeren – dat zelf als laatste eindigde het voorbije seizoen – toch in 1A blijven.

Wellicht volgt Mechelen ook nog met een beroepsprocedure bij het BAS, maar Malinwa wacht wellicht tot dit weekend. De club had sinds de uitspraak van de Geschillencommissie een week om beroep aan te tekenen. Met het lange wachten hoopt Mechelen stiekem om een definitieve uitspraak te rekken tot na 30 juni.

Poll

Waar hoort Mechelen te spelen volgend seizoen?

(2142 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws