Club Brugge gaat voor nieuw stadion: 'Verhaeghe komt met Plan B op nieuwe locatie'

Club Brugge gaat voor nieuw stadion: 'Verhaeghe komt met Plan B op nieuwe locatie'

Gepubliceerd: woensdag 5 juni 2019 om 07:15wo 05-06-2019 om 07:15

Club Brugge wil koste wat het kost een nieuw stadion neerzetten. De goedkeuring voor een nieuw stadion aan de Blankenbergse Steenweg laat op zich wachten, waardoor Blauw-Zwart een alternatief achter de hand heeft.

Het Nieuwsblad schrijft dat Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe niet wil blijven stilzitten wanneer tot de Raad van State zich heeft uitgesproken over het plan aan de Blankenbergse Steenweg. Dat dossier kreeg onder meer door Paul Gheysens (Antwerp) serieus wat tegenkanting wat betreft de toe- en onteigening van de gronden daar.

Plan B
Daarom maakte Club Brugge al even werk van een Plan B. Zo denkt Verhaeghe eraan om een nieuwe voetbaltemptel te bouwen langs de binnenkant van de A11 op de grens van Knokke-Heist en Damme. Een voordeel: dat ligt vlakbij nieuwe oefencentrum in Westkapelle. De eerste contacten voor die plannen werden al uitgevoerd.

Voor alle duidelijkheid: Club Brugge geeft nog steeds de voorkeur aan een nieuw stadion aan de Blankenbergse Steenweg. Worden die plannen afgewezen, dan kan Plan B in werking treden. Maar één ding staat vast: Club Brugge wil absoluut dat nieuwe stadion gaan bouwen.

Poll

Denk je dat Club Brugge voor 2024 in een nieuw stadion zal spelen?

(1709 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws