Van Crombrugge ziet kansen: Het is een troef die mijn makelaar moet uitspelen

Van Crombrugge ziet kansen: "Het is een troef die mijn makelaar moet uitspelen"

04-06-2019 22:48

Hendrik Van Crombrugge heeft dinsdag zijn eerste afgehaspeld bij de Rode Duivels. De doelman van Eupen genoot met volle tuigen en hoopt munt te slaan uit deze selectie.

Van Crombrugge wil immers graag een stap hogerop zetten en een selectie voor de Rode Duivels staat goed op zijn CV. "Ik ben nu actief A-international, dat is mooi als je ergens op een lijstje staat. Het is een troef die mijn makelaar moet uitspelen. Intussen concentreer ik me hier op mijn werk en probeer ik me te amuseren. Wat er achter de schermen gebeurt, zie ik daarna wel", vertelde Van Crombrugge aan Sporza.

Van het bescheiden Eupen naar de nummer één op de FIFA-ranking is geen evidente stap, maar Van Crombrugge werd door bondscoach Roberto Martinez beloond voor zijn sterk seizoen. "Als je bij de jeugdselecties gezeten hebt, hoop je op een dag ook bij de A-ploeg te zijn. Ik weet dat ik er al een paar keer dichtbij was, maar als je bij Eupen speelt, is dit toch onverwacht", vervolgt de 26-jarige keeper.

"Als je ziet welke clubs hier allemaal vertegenwoordigd zijn, dan ben ik hier toch een buitenbeentje. Dat maakt me extra trots. Ik ben nederig binnengekomen en heb wat gekeken hoe alles functioneert. In een nieuwe omgeving is het altijd wat aanpassen aan de manier van werken. De bondscoach heeft verteld dat ik de kwaliteiten heb om hier te zijn. Hij zei dat hij me allang volgde en dat mijn selectie verdiend was. Dan kom je wel met vertrouwen op het veld", besloot Van Crombrugge.