James vertrekt bij Bayern München: 'Besloten de optie niet te lichten'

James vertrekt bij Bayern München: 'Besloten de optie niet te lichten'

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 16:30di 04-06-2019 om 16:30

De wegen van James Rodriguez en Bayern München scheiden na twee jaar. Bayern beschikt over een optie tot koop op de huurling van Real Madrid, maar James heeft de kampioen van Duitsland verzocht om geen gebruik te maken van die optie. 

Algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge bevestigt dat dinsdagmiddag aan boulevardkrant BILD. "In principe hebben we besloten dat we de optie niet lichten", zegt hij

"James is bij mij geweest en hij wil de club vragen om dat niet te doen. Het heeft onder deze voorwaarden ook geen zin, denk ik. Hij wil spelen, basisspeler zijn. Die garantie heeft hij hier niet, tot mijn spijt."

In 2017 werd James voor twee jaar gehuurd door Bayern. Carlo Ancelotti, die de Colombiaanse stilist kende uit Madrid, stond toen nog aan het roer in München. Onder Niko Kovac kwam de linkspoot dit seizoen steeds minder aan spelen toe. Bij Real loopt zijn contract nog twee jaar door. 

Ancelotti werkt tegenwoordig bij SSC Napoli. Een transfer naar Napels behoort volgens Italiaanse media tot de mogelijkheden, maar ook Manchester United en Juventus worden gelinkt aan James. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws