KV Mechelen trekt naar BAS en dat heeft gevolgen voor Antwerp en KAA Gent

KV Mechelen trekt naar BAS en dat heeft gevolgen voor Antwerp en KAA Gent

04-06-2019 11:46
37

KV Mechelen dreigt te degraderen naar 1B, bovendien mag Malinwa ook niet Europa in. Het beroep bij het BAS zorgt echter nog voor twijfels bij KAA Gent en Antwerp FC. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De loting voor de eerste en tweede voorronde vindt namelijk al plaats op 19 juni. De nummer vier – Antwerp – speelde normaal gezien de tweede voorronde, maar mogelijks wordt dat Gent. Indien Mechelen ongelijk krijgt voor het BAS, nemen de Buffalo's het Europese ticket over. Antwerp moet in dat geval pas in de derde voorronde aan de bak.

Opschortende werking
Eén probleem: een uitspraak van het BAS wordt pas verwacht tegen eind juni, terwijl de loting dus al op 19 juni plaatsvindt. De vraag die dan overblijft: moet Antwerp of Gent de loting in Nyon bijwonen?

Een beroepsprocedure bij het BAS werkt namelijk opschortend, waardoor het voor een definitieve uitspraak onmogelijk is om te weten of Gent of Antwerp aan de bak moet in de tweede voorronde. 'Bij KV Mechelen gaat men er vanuit dat het beroep opschortend werkt, zodat zij nog steeds rechtstreeks geplaatst zijn voor de poules van de Europa League', besluit de krant.