Genk maakt geen evidente keuze met Mazzu: Misschien is dat net de reden

Genk maakt geen evidente keuze met Mazzu: "Misschien is dat net de reden"

03-06-2019 21:51
2

KRC Genk heeft maandagnamiddag Felice Mazzu voorgesteld als opvolger van Philippe Clement. Geen voor de hand liggende keuze volgens Peter Vandenbempt, want Mazzu heeft nog alles te bewijzen aan de top.

"Een evidente keuze vind ik het niet. Minder evident dan de keuze van Club Brugge voor Philippe Clement, maar wel een interessante keuze. Ik ben benieuwd", aldus Vandenbempt op de website van Sporza. "Na al die jaren bij Charleroi verdient Felice Mazzu zeker wel een kans, want een goeie trainer is hij zeker."

"Hij slaagt er telkens in om van 0 te beginnen. Misschien is dat net de reden waarom ze hem naar Genk halen, want de kern van de landskampioen zal er volgend seizoen anders uitzien. Bij Charleroi heeft Mazzu wel een ander voetbal gespeeld dan ze in Genk gewend zijn. Daar is dominant en offensief voetbal de huisstijl geworden."

"Charleroi staat meer voor behoudend en defensief voetbal, Mazzu maakte er graag een slijtageslag van. Ik laat me vertellen dat hij ook offensief voetbal kan spelen. Dat heeft hij in de lagere klassen bewezen bij White Star Woluwe. Toen bracht Mazzu het beste voetbal in zijn reeks. En dat zegt hij ook: "Als ik over de middelen beschik om aanvallend te spelen, zal ik dat ook doen. Die kans krijgt Mazzu nu in Genk", besluit Vandenbempt.