'Grote blauwe plekken en symptomen van PTSS bij vrouw die Neymar beschuldigt'

'Grote blauwe plekken en symptomen van PTSS bij vrouw die Neymar beschuldigt'

Gepubliceerd: maandag 3 juni 2019 om 20:32ma 03-06-2019 om 20:32

De vrouw die Paris Saint-Germain-ster Neymar beschuldigt van verkrachting had zes dagen na het vermeende incident meerdere blauwe plekken. Dat blijkt uit het medisch rapport, zo schrijft UOL maandag.

De vrouw had daarnaast last van maagproblemen, gewichtsverlies en posttraumatische stresssymptomen, weet het Braziliaanse medium. Neymar wordt ervan beschuldigd dat hij de vrouw op 15 mei op een hotelkamer in Parijs heeft verkracht. Zij deed twee dagen later aangifte en onderging op 21 mei een medisch onderzoek. In het dossier staat dat zij 'grote, donkere blauwe plekken op de billen en benen had'.

Neymar blijft volhouden dat hij onschuldig is en het slachtoffer is van poging tot afpersing. De 27-jarige aanvaller verdedigde zich in een uitgebreide video op Instagram, waarin hij intieme foto's en berichten deelde. Daarover moest hij maandag overigens een verklaring afleggen bij de Dienst Informaticacriminaliteit van de politie in Rio de Janeiro, meldt het Algemeen Dagblad. In Brazilië is het verboden om expliciete foto's van anderen te delen.

De Braziliaanse bondscoach Tite 'weigert een oordeel te vellen'. "We kennen namelijk niet alle feiten, de tijd moet zijn werk doen. Ik moet zorgen dat de ploeg gefocust is op wat we moeten doen: zo goed mogelijk presteren op de Copa América."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws