Mazzu heeft één verzoek voor invulling technische staf: Dat zou aangenaam zijn

Mazzu heeft één verzoek voor invulling technische staf: "Dat zou aangenaam zijn"

03-06-2019 19:54
4

Felice Mazzu is maandagnamiddag voorgesteld als nieuwe trainer van landskampioen KRC Genk. Wat de invulling van de technische staf betreft is nog niets beslist, maar de nieuwe coach van de Limburgers heeft wel één verzoek.

"Je moet de structuur van de club respecteren. Genk doet het uitstekend. Maar een vriend aan mijn zijde zou toch aangenaam zijn", vertelde hij volgens Het Belang van Limburg. Mazzu heeft wel het voornemen om snel Nederlands te leren en ook hoopt om zo veel mogelijk jongeren te integreren in de A-kern.

De naam van Karel Geraerts is al gevallen als mogelijke assistent van Mazzu. Die speelde twee seizoenen onder Mazzu bij Charleroi en heeft ook een verleden bij Genk, waar hij bij de jeugd voetbalde. Philippe Simonin en Samba Diawara (allebei Charleroi) werden ook gelinkt aan Genk, maar bij de Zebra's.

Dimitri De Condé wil wel snel werk maken van de nieuwe technische staf van Mazzu. "Dat gaan we in overleg met Felice doen. We zullen ervoor zorgen dat hij op 24 juni, bij het begin van de voorbereiding, een zo sterk mogelijke staf heeft", verklaarde de technisch directeur van Genk.