KV Mechelen gaat in beroep bij BAS: “Er is niet ingegaan op onze agumenten”

KV Mechelen gaat in beroep bij BAS: “Er is niet ingegaan op onze agumenten”

Gepubliceerd: maandag 3 juni 2019 om 13:51ma 03-06-2019 om 13:51

KV Mechelen kreeg een hard oordeel te horen van de Geschillencommissie Hoger Beroep. Degradatie naar 1B mét een puntenaftrek van 12 punten plus geen beker en Europees voetbal. Malinwa gaat in beroep bij het BAS.

Dat laat de club op zijn officiële kanalen in een reactie weten. “Na een eerste lezing merken we dat de commissie gewoonweg niet ingaat op onze argumenten en vragen voor bijkomend onderzoek”, klink het.

“We hebben de beslissing een eerste keer kunnen doornemen”, vertelt Joost Everaert, advocaat van de club. “We merken dat onze vragen en argumenten niet of nauwelijks beantwoord zijn in de nochtans uitgebreide beslissing.”

KV Mechelens telt dat degradatie als straf onmogelijk is. “Het staat nochtans duidelijk zwart op wit in artikel B1711 en het is bevestigd door het Uitvoerend Comité van de KBVB, dat officieel bevoegd is om het reglement te interpreteren. worden allerlei andere artikels bij elkaar gehaald om toch maar degradatie te kunnen opleggen. Dat kan dus niet”, laat de advocaat van KVM weten.

KV Mechelen zal aldus binnen zeven dagen in beroep gaan bij het BAS. De raad van bestuur zal de komende dagen de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep verder bestuderen. “We zijn onschuldig en we gaan niet opdraaien voor iets wat we niet gedaan hebben”, klinkt het duidelijk.

Poll

Heeft KV Mechelen hier gelijk?

(607 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws