'Liverpool wil dat Klopp dynastie op Anfield vormgeeft: nu al nieuw contract'

'Liverpool wil dat Klopp dynastie op Anfield vormgeeft: nu al nieuw contract'

03-06-2019 09:00

Na het winnen van de Champions League wil Liverpool gestaag verder werken aan zijn 'dynastie'. Dat moet gebeuren onder supervisie van manager Jürgen Klopp, die nog jaren op Anfield kan blijven.

Klopp heeft nog een contract tot medio 2022 bij The Reds, maar hij kan ook daarna aanblijven, meldt The Times. Volgens de Britse kwaliteitskrant wil eigenaar Fenway Sports Group (FSG) het contract van de 51-jarige Duitser ter waarde van acht miljoen euro per seizoen nu al openbreken en verlengen. Klopp tekende in de zomer van 2016 nog een zesjarige verbintenis.

FSG heeft alle vertrouwen in Klopp, die het bij zijn voorgaande clubs FSV Mainz en Borussia Dortmund liefst zeven jaar volhield, maar dus nog veel langer bij Liverpool kan blijven. Hij staat sinds oktober 2015 aan het roer bij de kersverse winnaar van de Champions League. Liverpool denkt dat met de huidige, jonge selectie nog veel meer in het vat zit na de 2-0 zege op Tottenham in Madrid.

"Toen de spelers Jürgen in de lucht gooiden na de winst, was dat de bevestiging van wat alle Liverpool-fans al wisten: hij is geliefd door iedereen die van voetbal houdt. Jürgen is een briljante coach, maar net zo belangrijk is dat hij een nederige en zorgzame man is", vertelt Liverpool-voorzitter Tom Werner.